CENTRUM AUTHENTICITEIT SOEVEREINITEIT & LICHTTAAL

BLOG


"Wees jezelf en laat de ander zichzelf zijn. Blijf niet vastzitten aan wat niet goed voor je is.
Laat het los en ga verder met je leven."

DIE ENE SESSIE, EEN GROTE VERANDERING

Deze week kwam ik iemand tegen die, nu bijna een jaar geleden, één sessie bij mij gedaan heeft. Zij reageerde enthousiast bij ons weerzien en vertelde mij dat die ene sessie haar zo goed geholpen had. Ik was enigszins verbaasd, had niet meer van haar gehoord en dan ligt er algauw de neiging te denken dat het haar niet goed bevallen zal zijn. De waarheid was anders, ze had zich daarna nooit meer zo verdrietig gevoeld en werd er nu aan herinnert als ze zich niet zo goed voelde, dat ze haar ademhaling kon gebruiken.

Door haar enthousiasme realiseerde ik me dat het zo simpel is om anderen te helpen, maar dat het alleen werkt als een ander er voor openstaat en zelf het heft in eigen handen neemt, als ze weer naar huis gaan. Deze keer was het genoeg om haar te helpen zichzelf weer in haar lichaam terug te ademen en haar ervan bewust te maken dat ze haar "maatje" altijd bij zich heeft, namelijk zichzelf.

Ja, het was een bijzondere sessie, iemand laten ervaren dat ze in hun lichaam een thuis vinden, terwijl ze dat buiten zichzelf aan het zoeken zijn. Verbinding maken via de ademhaling en samensmelten van lichaam en geest (ziel) heeft haar weer "thuis" gebracht. Deze samensmelting heeft haar geaard in de realiteit en haar laten weten dat ze zelf verantwoordelijk is voor haar welzijn. Zo mooi om te horen dat een mens goed voor zichzelf zorgt door deze verbinding toe te staan. Zo bijzonder dat die ene sessie voor haar zo'n verandering heeft bewerkstelligd.

Ik ben dankbaar dat deze bijzondere ervaring naar mijn teruggekomen is en mij heeft laten weten dat eht zo simpel kan zijn.

©Sinka
www.sinka-thooftbenne.nl